Tricket för en lyckad och smidigare turné


För alla musiker där ute vet att det inte bara är en dans på rosor att turnera. Publiken får ju oftast bara se häftiga bilder från spelningar och tänker sällan på det ständiga upp- och nerpackandet av tung musikutrustning, sena nätter och tidiga morgnar, att inte alltid få sova i en riktig och alltid vara redo att festa. Det är lätt att glädjen över att spela musik får backa undan för all planering av logistik, och att göra detta så enkelt för dig själv som möjligt är därför inte alls dumt.

Packa lätt
Om du som musiker vill lära dig det ultimata tricket för att underlätta maximalt för dig själv och resterande medlemmar gör du helt rätt i att fortsätta läsa. Förutom bil, som ju är en skänk från ovan förutsatt att någon i bandet faktiskt har körkort, så är det här med att inte släpa med sig så mycket inte en helt Empty concert stagedum idé. Det kanske inte är så att trummisen måste ha med sig exakt alla sina egna delar till trumsetet, utan kan använda de saker som finns på plats på de scener där ni ska spela.
Trumset innehåller så många delar och det kan vara värt att ringa och kolla på förhand till de platser där ni ska spela och höra med dem om vad som redan finns. Även de andra i bandet kan behöva tänka över detta. Vad är det som egentligen är livsnödvändigt att ta med sig för att turnén ska gå att genomföra? Oftast är det mindre än man tror, och det kan vara värt att sortera ut allt som hamnar i den inte lika nödvändiga högen och lämna det hemma eller låsa in det på en annan ort, till exempel genom att hyra förråd Värnamo eller var ni nu kan tänkas hålla till. På så sätt slipper ni släpa på allt och kan fokusera på musiken. Om man kommer på att man skulle lämnat bakom sig en sak som man ändå bestämde sig för att ta med och som nu väger bara lite för mycket (vi har ju alla varit där) så är det bara att hyra ett förråd och hämta upp det på hemvägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *