Malmöprofilen: Günther

Ding Dong Song och Teeny Weeny String Bikini är två låtar som nådde stora framgångar i Sverige för några år sedan. Båda låtarna framfördes av Günther som både är en svensk artist men även modell. Musikstilen som Günther mest är aktiv inom är eurodance/bubblegumdance och han har haft samarbeten med Samantha Fox samt The Sunshine Girls. Günther är tillbaka med en rumplåt som han själv beskriver ska symbolisera och framföra kärlek samt att man ska våga vara sig själv. Mats Söderlund har turnerat runt de senaste 14 åren i både Europa och Norden men nu senast har han varit producent istället.

Aktiv profil sedan 2004

Född 25 Juli 1967 i Malmö är Günther en aktiv profil som sätter Malmö på kartan sen 2004 speciellt efter sitt framträdande på Melodifestivalen 2006. Tillsammans med The Sunshine Girls uppträdde han med låten ”Like Fire Tonight” som han skrivit själv ihop med Anderz Wrethov. Låten nådde inte enda fram till final utan slutade sexa i den fjärde semifinalen. Genom att anlita ett produktionsbolag Stockholm kan vilken artist som helst bli stor och samtidigt nå ut till en större målgrupp och publik. Günther berättar själv att det är viktigt att sticka ut i en så stor och bredd bransch som musikbranschen därav hans artistnamn och utseende. Att inte följa trender och ha ett annorlunda utseende gör att Günther ständigt blir igenkänd och blir ibland misstagen för att vara tysk fast han är svensk. Att ha ett unikt utseende gör att det blir lättare för folk att komma ihåg en artist.

Very good crowd during a big show

Med spelningar i hela Norden och nysläppta skivor är det ett ständigt resande för Günther. Det är även nu klart att DJ-profilen Günther gästar hockeyderbyt i hemstaden mellan Malmö Redhawks och IK Pantern där det hoppats höja upp stämningen lite innan match. Med firande av 10 år som artist är Günther ett hett namn på allas läppar och håller fortfarande hårt på sin identitet. Hockeyfrillan är fortfarande med tillsammans med mustaschen och pilotsolglasögon när han intar scener i hela Norden. Finland är ett av favoritländerna att uppträdda i och nu väntas flera uppträdanden i det blåvita grannlandet, en artist som sticker ut men som samtidigt lockar flera tusen fans till nya konserter och nya låtar. Günther slutar aldrig att förvåna en och bevisar att det hjälper att stå på sig och behålla samma stil år ut och år in. En artist som man lär få se mer av i flera år framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *