Festivaler i Malmö

Malmö stad, i södra Sverige, lockar många nyfikna turister. Något som är nästintill omöjligt att missa är Malmös starka fotfäste och tradition inom kulturlivet. Om du vill besöka en stad med spännande evenemang året om, är ett besök i Malmö nä’stan ett måste. Varje år bjuder Malmö på återkommande festivaler med musik som passar alla åldrar och alla musiksmaker. Exempelvis arrangeras musikfestivalen Music Around ,som riktar in sig på klassisk musik. Malmö förser dessutom osignade band med en extraordinär möjlighet att bli signade under Emergenza musikfestival, ett arrangemang som innehåller musiktävlingar där skivkontrakt står på spel.

1200px-Central_Malmö

Malmöfestivalen- Sveriges äldsta festival

Malmö har sedan 1985 levererat stadsfestivaler gång på gång. Trots att Malmöfestivalen arrangerats i många år har festivalens utveckling aldrig stått still, allt från världskända artister till oupptäckta artister delar scenen i Malmö. Skandinaviens största festival i stadsmiljö arrangeras i år 12-19 augusti och gästats av välkända artister så som Rebecca & Fiona och Silvana Imam. Även om festivalens kärna är musiken, erbjuder festivalen ett brett utbud. Talare från olika institut och organisationer kommer att stå på scenen och sprida kunskaper om vilka miljöproblem vi står inför idag. Långa marknader med mat från alla världens hörn kommer att berika många av Malmös gator och gränder. Bland aktiviteterna finner vi också spännande teater- och dansuppvisningar och mycket mer. Om du själv är intresserad utav att dela med dig av dina egna skapelser under dessa dagar, så är ett ett tips att hyra en lokal eller alternativt tält igenom allaannonser.nu. Se till att vara ute i god tid, eftersom festivalen lockar till sig tusentals entreprenörer från hela Sverige.

Sommarscen i Malmö djupdyker i scenkonst

I Malmö sprudlar det av festivaler. Förutom den den allra populäraste festivalen, Malmöfestivalen, finner vi andra evenemang som vill slå ett slag för scenkonst. Från och med 18 juni till och med 11 augusti kommer Malmö för elfte gången i rad hålla två månaders underhållning inom teater, film och scenkonst. Med så mycket som 170 olika programpunkter kommer Sommarscenen i Malmö överraska publiken med något som de själva beskriver som en mångfaldig upplevelse. Låt dig inte luras av festivalnamnet som kan ge en bild av att festivalen befinner sig på en och samma plats, det gör den nämligen inte. Upplevelserna kommer att arrangeras på hela 40 olika platser runtomkring i Malmö, alla uppvisningar är gratis och välkomnar alla åldrar. Festivalens besöksantal har få begränsningar då uppvisningarna alltid sker utomhus. Se till att hålla dig uppdaterad på festivalens hemsida: Sommarscen.se. På webbsidan delar de med sig av eventuella programändringar, tillskott bland artister och mycket mer.

Festivaler för samman människor
Malmö stad ovanifrån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *